2013/1. - Megújulás

Megújulás


Az újévi jókívánságok jöttek csőstül, valahogy mégsem voltak arra képesek, hogy megóvjanak egy kellemes kis bacitól. Bár, mint tudjuk, minden rosszban van valami jó.
Hmm. Lássuk csak közelebbről ezt a dolgot, hátha valami jó sül ki belőle.

Január első hetében sikerült a gyerekektől megfertőződnöm, ami eddig nem sokszor fordult elő, szerencsére. Hogy miért most? Sokat gondolkoztam ezen, és már hallom a szkeptikusokat, akik egyetértve visszhangozzák, hogy honnan lehet azt tudni hogy valaki miért kap el valamit, és valaki miért nem, és különben is. Sebaj, a lényeg, hogy ez az egész engem megerősített, és jót tett.

A diagnózis torokgyulladás kedves kis tüszőkkel. 
Az előzmény lustaság, céltalanság, tanácstalanság. Úgy jöttek-mentek a napok, hogy tettem a dolgom, de nem különösebben találtam benne örömet. Mintha kívülálló lettem volna.
A következmény egészség, erő visszanyerése, új célok, tervek. Újra benne vagyok a vérkeringésben.

Kellemetlen pár nap volt, tehát alapvetően szerencsés vagyok, de ha cserébe visszakaptam az erőmet, újra lettek céljaim, és még lelkes is vagyok, akkor megérte, nem igaz?

Lássuk, hogyan néz ez ki a kedvenc barométeremen.

BetegesMorbid! - ez elég rosszul hangzik -, ElkülönülésFélelem a VeszteségtőlRémült, és a jelenben, HaragHarcrakész.
Hú, szép kilátások.
Tény, hogy elég elkülönülve éreztem magam - fentebb én kívülállónak fogalmaztam. Rémült nem feltétlen voltam, bár volt bennem némi para, és néha, az ünnepi előkészületekkel kapcsolatban azért előjött valamiféle rémület is. Ok, megvolt. A jelenbeli harag és harcrakészség leginkább a gyerekeken csapódott le, főleg szegény fiamon. Na, ő lett először beteg a családban! Ugye, hogy véletlenek nincsenek?!

Most nézzük a pozitív oldalt. Vagyis, hogy jöttem ki belőle, és lettem újra egészséges.

A jelenben Hajlandó voltam jó sokat pihenni, a gyógyszereket bevenni, hogy Erőt sugárzó lehessek. Ez megvolt. Nem is nagyon tudtam mást tenni a láztól, mert nem nagyon vitt a lábam, a testem lomha volt, mint egy farkasé. Csak nem volt akkora étvágyam.:)
Így több lett bennem az Önbizalom és lehettem Gyengéd, például a családtagjaimmal, különösen az időközben meggyógyult fiammal, aki hihetetlen kedvességével elbűvölt. Életében először hozta nekem az általa önállóan felmelegített teát. Fura, hogy a betegségben micsoda pillanatok vannak, és tudják az embert megerősíteni, ugye?
És a hab a tortán az, hogy így persze képes voltam visszanyerni az Egységemet, és megint Kiteljesedett lehettem.

Így is működik a barométer. Ugye milyen egyszerű? Tényleg az. Csak néha mi bonyolítjuk túl a dolgokat, az életünket, ahelyett, hogy kicsit leülnénk, lassítanánk, és megkeresnénk magunkban a HAJLANDÓSÁG-ot.

Én 2013-ban hajlandó leszek:
- lassítani;
- nagyokat lélegezni és utána gondolkozni;
- rendszeresen, legalább heti 3x mozogni, valamit sportolni;
- még jobban odafigyelni az egészséges táplálkozásra;
- még többet mosolyogni.

Azt kívánom Önnek 2013-ban, hogy legyen hajlandó! Hogy mire, azt Ön dönti el. Sok erőt, jó egészséget, sikert kívánok ehhez!

Köszönöm, hogy e havi hírlevelemet elolvasta és továbbítja azoknak az ismerőseinek, akik számára hasznos lehet. 


További jó és szép napokat kívánok Önnek! 


                                                                   Üdvözlettel:
                                                                                    Darvas Orsolya