2014/Nyár

A kineziológus kérdez

Először is egy kiegészítést tennék az előző Maximalizmus hírlevelemhez. Elképzelhető, hogy mindazokat, amiket leírtam a kineziológiai tanulmányaim mondatták/íratták velem. Könnyen lehetséges, hogy maximalizmusom pusztán egyetlen ténnyel magyarázható, azaz, hogy én lettem a szüleim első gyereke. Az elsőszülöttek ugyanis folyamatosan meg akarnak felelni a szüleiknek, úgy cselekszenek, ahogy a szüleik elvárják, folyton bizonyítani akarnak, ezzel is kiérdemelve a még több szeretetet, figyelmet, gondoskodást.

Aktuális hírlevelemben néhány olyan kérdést írok le, amit vagy azonnal felteszek, ha a hozzám forduló ezekkel a problémákkal keres meg, vagy az oldás során térünk rá ki. Attól függően, hogy milyen a velem szemben ülő ember. A kérdések alapja az a természetgyógyászatban elfogadott alapfeltevés, hogy a fizikai fájdalom, testi szinten megvalósuló tünet mindig valamilyen lelki okot/problémát sejtet. Ezek azok a segítő kérdések, amelyek vagy az elindulásban segítenek, például, ha nehéz a kliens számára meghatározni a célt. De nagyon sokszor az oldás közben jönnek elő, mintegy megoldásként a kliens problémájára.

Az általam tanult kineziológiai irányzat (One Brain vagy Three in One) egyik leghatékonyabb része ez az elmélet, mely szerint az emberi test különböző részein érzett fájdalom, különféle érzelmeknek felel meg. Íme erre néhány példa.

 

Ha fáj a torka, sokszor vannak torok/garat/mandula problémái:

  •  mi az, amit magában tart, ki szeretné mondani, de nem tudja ("beszorul")?

Ha sokat fáj a füle:

  • mit nem akar, nem tud meghallani? Vagy mi az, amit meghallott, de nem kellett volna, és azóta nem tudja ezt feldolgozni?               

Ha székrekedése van:

  • mi az, amit nem tud elengedni, amihez nagyon ragaszkodik, pedig az lenne a normális, ha el tudná engedni?

Ha térdproblémái vannak:

  • mi legyen a következő lépés, merre induljon? Ez miért nehéz, milyen problémákkal kerülne szembe (amelyeket el akar kerülni), ha ezeket a lépéseket megtenné?

Ha allergiás:

  • kire vagy mire allergiás? Mi az, ami elviselhetetlen az életében (a parlagfűn, macskaszőrön stb. kívül persze.:))?

Ha fájnak a vállai:

  • milyen múltbeli sértettséget nem tudott még feldolgozni, amit teherként cipel magával? (=nyomja a teher a vállát).

 

Köszönöm figyelmét, további "fájdalommentes" és tartalmas napokat, és szép nyarat kívánok Önnek!

                    Üdvözlettel:

                                      Darvas Orsolya

                                        kineziológus