2012. szept. - Súly II.

Nyomhatnék kevesebbet vagy többet? Súlyproblémák megoldása kineziológiával II.

 

 

 

Az augusztusi hírlevelemben azt javasoltam, hogy tükör előtt, ruhátlanul állva "beszélgessen a testével". Elvégezte a gyakorlatot? Sikerült elfogadnia jelenlegi testét, súlyát, az összes problémával és hiányossággal együtt?

 

Ha mindennel elégedett, és minden úgy jó, ahogy van, akkor ne olvassa tovább a hírlevelemet.

 

Ha sikeresen elvégezte a gyakorlatot, de van olyan dolog, amin változtatni szeretne, akkor jöhet a következő 3 részből álló "játék".

 

1. Megismétli és megerősíti az elfogadást.

2. Megfogalmazza, hogy mit szeretne elérni.

3. Elhatározza, és kimondja, hogy mit tesz a cél eléréséért.

 

 

1. Újra csak a tükör előtt, újra meztelenül menjen végig a testén, és csak azokra a testrészekre koncentráljon, amelyeken változtatni szeretne.

Ne legyen telhetetlen, kezdésnek elégedjen meg azzal az eggyel, amely a legjobban bántja. Először ismételje el még egyszer, amit már elmondott, vagyis, hogy miért szereti azt a testrészt.

Példa 1: Szeretem és elfogadom a hasam, olyannak, amilyen most, mert nagyon szeretek enni.

Példa 2: Szeretem és elfogadom, hogy karikásak a szemeim, mert tudom, hogy ez a kevés alvástól van.

 

2. Fókuszáljon arra, amit el szeretne érni. Mondja el, hogy mi lenne az ideális állapot.

 

Természetesen itt csak olyan testrészek jöhetnek szóba, amelyekért tudja, hogy saját erejéből is tehet, csak valami ebben mindig megakadályozta, vagy hátráltatta, esetleg könnyebb volt a kényelmesebb megoldást választani. Tehát elsősorban nem a csak plasztikai műtéttel korrigálható, vagy veleszületett vagy egyéb esztétikai problémákra gondolok, mert ezek mind-mind olyan beavatkozások, amiért Ön csak közvetetten tehet (ld. 2012. júliusi Hírlevél). Itt most csak azokról az Önnek nem tetsző testi hiányosságokról van szó, amelyek kellő elhatározással, pozitív hozzáállással és pici, apránkénti változtatásokkal korrigálhatóak.

 

Példa 1: Még jobban szeretném a hasamat, ha kisebb és feszesebb lenne; mert akkor nőiesebb ruhákat is fel tudnék venni.  

Példa 2: Még jobban tetszene a szemem, ha kevesebb lenne körülötte a karika, és mosolygósabb lenne, mert akkor barátságosabb arcomat mutathatnám az embereknek.

 

 3. Találjon ki, és hangosan mondjon is ki egy kis célt - még mindig meztelenül a tükör előtt állva, amit hajlandó azért tenni, amit az előzőekben megfogalmazott. Nagyon fontos, hogy legyen mértékletes. Ne sanyargassa magát, és ne akarja a változást már a következő naptól. A mostani állapot sem egy nap alatt alakult ki. Legyen magához türelmes, és ha sikerült a célt hosszabb ideig megvalósítania, megszabhat egy következőt.

 

Példa 1: Azért, hogy kisebb és feszesebb legyen a hasam, leszokom a nassolásról vagy nem eszem meg a gyerekek által otthagyott pár falatot vagy este csak 1 szelet kenyeret eszem vagy én is reggelizek a családdal vagy minden nap csinálok 10 felülést stb.stb.

Példa 2: Azért, hogy kevesebb karika legyen a szemem körül este hamarabb lefekszem vagy elfogadom, hogy este nekem is jár egy kis lazítás, és halaszthatok pár dolgot másnapra vagy beszélgetek a családommal és segítséget kérek tőlük az esti teendőkben, hogy hamarabb lefekhessek vagy csak 1 mesét olvasok a gyerek(ek)nek stb.stb.

 

 

Ha teljes ráhangolódással végzi el ezt a feladatot, akkor képes lesz arra, hogy a megfogalmazott változásokért tenni kezdjen, és máris elindul a szebb, jobb, az Ön számára nagyobb megelégedést adó test felé.

 

Végezetül, a jó hír: a 3 lépésből álló gyakorlat remekül működik bármilyen egyéb problémára is (a meztelenség itt a test miatt fontos, a többi problémánál nem szükséges.:))

 

Köszönöm, hogy e havi hírlevelemet elolvasta és továbbítja azoknak az ismerőseinek, akik számára hasznos lehet.

 

 További szép napot, és sok erőt, elszántságot kívánok Önnek a megvalósításhoz!               

 

 

                                    Üdvözlettel:

                                                        Darvas Orsolya

                                                           kineziológus

                                                        06/30-574-3605