2016.június

Mosoly

„Mosolyogj Rám, mert a mosoly és az öröm Gyógyító erejű.”

Ez a mondat egy szivárványon lebegő angyalt ábrázoló kis kártya hátoldalán található, amit Csillától kaptam egy szivárványmasszázs kezelésen. Azóta ez az egyik könyvjelzőm, hogy sűrűn emlékeztessen arra, hogy miért is mosolyogjak.

Alapvetően mosolygós a természetem, szeretek mosolyogni, és szeretem az embereket mosollyal felvidítani. Jó érzés, mert így is adhatok valamit másoknak. Mosolyt kapni is jó, kellemes. Megerősít, ha azt látom, érzem, hogy a mosolyt kapó ember örül, és okozhatok neki pár derűs pillanatot.

A mosoly terápia. Ez akkor tudatosodott bennem igazán, amikor pár éve télen egy maradandó jobb oldali (vagyis részleges) arcidegbénulást kaptam. Sokáig bántott, hogy mindenki észreveszi, és kérdőre von, hogy mi van arcommal; egy ideig nem is szívesen mentem emberek közé. Aztán, ahogy kezdtem feldolgozni az engem ért traumát, az arcom is javulni kezdett (részt vettem galvánelem kezelésen is), és már nem érdekelt annyira, hogy hogyan is nézek ki. Mosolyogtam, nevettem, ha jól esett. Egy dologra figyelek még ma is, ha fényképet készítenek rólam, akkor igyekszem a „jobbik” arcfelem mutatni, mert a fénykép az a „tiszta” arcot mutatja:))

Van egy másik kis kártyám, amit egy kineziológiai tanfolyam végén kaptunk egy kedves csoporttársunktól. Érdekes, hogy ezen a kártyán is egy angyal van, illetve ez egy angyalka, merthogy még gyerkőc. Ez pedig így kezdődik: „Semmibe sem kerül, de sokat teremt.” Ilyen értelemben a mosoly olyan, mint a szó; teremtő erővel bír. Mit is teremt? Kellemes légkört, jó érzést, bizalmat, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Nem kérdés, hogy érdemes mosolyogni. Annál is inkább, mert azáltal nekünk is jobb lesz. A derű derűt szül. Ugye milyen nagyszerű és egyszerű?

Nyár van, sokan pihennek, mennek szabadságra, szakadnak ki a megszokott hétköznapokból. Minden okunk megvan hát az örömre!

Kívánom, hogy MOSOLYogjon, nevessen, kacagjon, legyen vidám, derűs, mert úgy minden problémára könnyebb megoldást találni!

Sok szeretettel üdvözlöm.

 

Darvas Orsolya